Ikrek 9. rész

Zsolt tette a dolgát, szerette a feleségét, imádta a lányait. Viszont a cég- amit még Mártival az egyetem után alapítottak elkezdett döcögni. Eddig normálisan meg tudtak belőle élni, meg volt mindenük, a lányoknak nem volt probléma a különóra, utaztak, Jól éltek. Aztán jött a válság és Zsolt úgy érezte lassan elérte őket is. Fogytak a megrendelések, csúsztak az utalások néhány kifizetés meg elúszott, mert tönkre ment az, akinek dolgoztak. Az idegeskedés számlájára írta, hogy időnként rosszul érezte magát. Aztán egyre gyakrabban. A munkahelyéről vitte el a mentő, amikor összeesett.

A kórházban gyorsan kiderült a diagnózis: Rák, nagyon előrehaladott állapotban. Kemoterápiának nincs értelme, operálni nem lehet. Hónapok vannak hátra. Zsolt próbálta felfogni és napokon át abban bízott, hogy egyszer csak felébred ott a kórházi ágyon és kiderül, rossz álom volt ez az egész. De lassan felfogta. És amikor valóssággá vált számára a helyzet, természetes volt, hogy Leventét hívta. Elmondott neki mindent és megeskette, hogy a családnak nem szól egy szót sem. Aztán kijött a kórházból, és három hónapig rosszullétnek nyoma sem volt, az élet a rendes kerékvágásban haladt tovább. Zsolt bízni kezdett, hogy félrediagnosztizálták, annyi ilyet hallott már. Épp azt fontolgatta, hogy felkeres egy másik onkológust, amikor otthon rosszul lett: mentőt kellett hozzá hívni. Márti rohant be vele a kórházba, Levente a lányokat nyugtatta.

Gyorsan pörögtek az események: Zsolt két napig kómában feküdt, felesége és Levente felváltva ült az ágyánál. Mikor magához tért, összeszedte maradék erejét, és elmondta Mártinak, hogy rákos, és meg fog halni. Márti minden erejét összeszedte, hogy ne sírja el magát férje előtt, de nem sikerült. Patakokban folyt a könnye, és közben biztatta Zsoltot, hogy meg fog gyógyulni, ő is és a lányok is haza várják. Neki is, mint annyi hasonló helyzetben lévő szülőnek, a gyerekei adtak erőt. Tudta, hogy ott vannak, hogy ebben a borzalmas helyzetben neki kell erősnek maradnia, neki kell tartania a lelket a gyerekekben. Szükségük van rá, nem roppanhat össze. Zsoltnak elviselhetetlen fájdalmai voltak, nem volt más megoldás elkezdte kapni a morfium származékokat. Érezte egyre fogy az ereje. Úgy döntött, halála előtt bevallja Leventének, hogyan szerezte meg Mártit.

Folytatás itt olvasható ›