18. Mindenki fiatalabbnak érzi magát a koránál, mert az idő múlása egyszerűen felfoghatatlan

Nem véletlenül utaltam előbb a piercinges lányra. Szóval, egyszer volt, hol nem volt, jött egy lány, egy teletetovált, piercinges, punk lány az irodába, és én frászt kaptam, hogy ezzel meg mit fogok kezdeni, hiszen ilyen típusú fiú még nem lépett be hozzám. Gondoltam, gyerünk, lássuk mire megyünk egymással! Elkezdtünk beszélgetni kiderült ő egy halk szavú, nagyon kultúrált, nagyon finom bölcsész lány, aki speciel nem a római kultúrát kutatta, hanem antropológus volt, és arra vágyott, hogy találjon egy magához illő, elmélyülő, intellektuális, csendes fazont.
– Bocs, de akkor miért nézel így ki? – kérdeztem.
– Hát azért, mert a bátyámnak van egy punk zenekara, és néha szoktam velük énekelni, mert nagyon kevés fellépésük van, és az énekesnőjük hol ráér, hol nem.
Tehát feldíszítette magát ilyen punknak – remélem, ezek a tetoválások majd lézerrel valahogyan eltávolíthatók, meg a piercingek is kivehetők. Félreértés ne essék, nem a jelmezzel van problémám, mert az tökéletesen rendben volna, ha ő egy punk lány lenne. Akkor önazonos volna. De ha közben meg antropológus, és az érdekli, hogy melyik csont hányezer éves, akkor így nem nagyon fog találkozni a hozzá illő bölcsész fiúval. (És ha találkozna is, a fiú valószínűleg addig fut, amíg a piercinges, tetkós őrült kikerül a látómezejéből.)

Tehát borzasztóan kell figyelnünk arra, hogy mit kommunikálunk kifelé, mert a saját csapdánkba eshetünk. Az irodámba még nem jött be olyan társkereső, aki ne azt mondta volna, hogy fiatalabbnak érzi magát a koránál. Az a rossz hírem, hogy mindenki fiatalabbnak érzi magát a koránál, mert az idő múlása egyszerűen felfoghatatlan. Én is sokkal fiatalabbnak érzem magam a koromnál, így aztán olyan dolgokba vágok bele, hogy a szeretteim élete egy merő rettegés. A barátnőm múltkor azt mondta, amikor hazatértem egy cápás búvár szafari után: Bébi! Vedd már elő a személyidet, nézd meg hány éves vagy és próbáljál már megnyugodni! Jó?