20. Ha nincs mellettük valaki, akkor ők nem teljes jogú tagjai a társadalomnak

Van egy másik típus, akivel szintén sok munka van. Tiszta a haja, tiszta a körme, tiszta rajta a ruha, semmiféle államellenes bűncselekménnyel nem vádolható, de azt sugározza, hogy bocs, de én nem is vagyok igazán. Se smink, se frizura, szürke kis egér, jelentéktelen, érdektelen. A férfiaknál ugyanez. Öltönyhöz való ing sorttal vagy egy fazontalan- nagyapámnak is ilyen volt-bajúsz…Én mindenkit megkérek, hozzon magáról fényképet amikor belép az irodába.. Van egy nagyollóm, azzal szoktam levágni a képekről az ex-férjeket, ex-feleségeket, egykori szerelmeket és volt élettársakat. Az ilyen típusú emberek mindig olyan képet hoznak, amin valamilyen ex ott maradt. Mert akkor ők még voltak. Levágjuk a múltat és ott marad ő, abból az időszakból, amikor még jól volt a bőrében, mert párkapcsolatban élt. Egy csinos nő, jó hajjal, trendi ruhában, megfelelő sminkkel. Egy izlésésen öltözött, igényes férfi…Ilyenkor azt szoktam kérdezni: ki ő? A válasz: én vagyok. Akkor fogok egy tükröt, odatartom elé és mellé teszem a képet. Behatárolhatatlan piros foltok jelennek meg a bőrön, amik elindulnak a mellkasról a nyak felé, vagy fordítva és bekövetkezik az összeomlás. Merthogy vannak emberek, akik azt gondolják, hogy csak akkor lehet helyük a világban, ha párkapcsolatban élnek. Ha nincs mellettük valaki, akkor ők nem teljes jogú tagjai a társadalomnak, akkor ők hátrányos helyzetűek, és alanyi jogon nem vehetnek részt az életben. Ezt kommunikálják kifelé.
– Figyelj, valahogy rakjunk már össze téged újra! – mondom ilyenkor. Engem a belső értékeimért szeressenek! – hangzik a típusválasz.
– Mondd, ha te látsz egy szürke, érdektelen valakit, akkor elfog a vágy, hogy megtudd, milyen belső értékei lehetnek ennek a látszólag dögunalmas, szürke embernek?
Nyilván nem – pedig lehet, hogy tényleg vannak neki. Mint ahogy neked is biztos vannak. De ahhoz, hogy erre valaki kíváncsi legyen, először fel kell kelteni az érdeklődését. Egy férfi érdeklődését pedig csak akkor tudod felkelteni, ha nő vagy. És fordítva. Egy nőnek akkor csillan del a szeme, ha lát egy férfit. Nagy tévedés, hogy szépnek kell lenni. Nem kell szépnek lenni, nőnek kell lenni! Nem kell kockás hasizom, férfinak kell lenni! A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nőiességet vagy férfiasságot kell sugározni ! Ez ennyire egyszerű!

El kell érned, hogyha valaki rád néz, akkor lehetőség szerint téged lásson. Mindig úgy kell elmenned otthonról, mintha a sarkon várna a nagy ő. Mert ha úgy öltözöl föl, mintha áramszünet lett volna a gardróbban, a tükröt meg összetörték az ufók és összefutsz egy eszméletlen helyes valakivel, akkor meg fogsz bolondulni a dühtől. Ugyanis pontosan tudod, hogy ha a topp formádban lennél, akkor megakadna rajtad a szeme, de így tuti, hogy nem fog, már csak azért sem, mert te szégyenkezve somfordálsz el az érdektelen külsőddel. Pedig soha nem tudhatod, mikor, melyik pillanatban találkozol azzal, aki a társad lehetne. De ha nem figyelsz oda magadra, elmehet melletted, ha meg figyelsz, akkor lehet, hogy összevillan a tekintetetek. És ha már összevillant…….ugye, tudod?  Folyt.köv…..